Symboler

 

Detta är ett försök att sammanfatta och jämföra några av de symboler som kan tas emot, framför allt i våra drömmar. Symbolspråket verkar vara ett universellt kommunikationsmedel till oss från högre plan. Även om olika människors drömmar kan se väldigt olika ut så verkar just symbolerna, om och när de väl kommer till en människa, ändå ha åtskilliga gemensamma nämnare.

 

Här presenterar tre medlemmar i nätverket några symboler som de fått. Framför allt försöker vi här att sätta in dem i sitt sammanhang. Det är vår erfarenhet att det inte hjälper mycket att bara ge en symbol en viss betydelse, något som man ibland kan se i vissa drömböcker. Först när symbolen sätts in i ett större sammanhang, och med bakgrund av en viss individs erfarenheter, kan den ges en verklig betydelse. Därför måste även varje person lära sig just sina symboler, eftersom de ofta baseras på de egna erfarenheterna i livet.

 

Nåväl, här följer de tre medlemmarnas beskrivningar. Vi har valt att för enkelhetens skull kalla dem för A, B och C, bland annat eftersom de verkliga identiterna inte har någon betydelse här. Såväl likheter som skillnader kan vara intressant att studera, och möjligen kan denna beskrivning tjäna till hjälp för läsaren att bättre tolka sina egna symboler, om och när sådana dyker upp.

 

 

 

 

1. A:s berättelse

 

 

 

2008-12-03

Symboler

 

Fick reda på att jag fått plats i ett rockband som basgitarrist. Basen skulle skickas hem till mig på lastbil. När lastbilen skulle köra hem till mig så var vägen full av hål, fyllda med vatten, samt en massa vägarbete där man höll på att lägga ner vattenledningar. Efter ett tag så lyckades man täta hålen i vägen och fylla igen diket efter vattenledningen och lastbilen kunde köra torrskodd fram och leverera basen.

 

Tolkning

 

Jag ska ”spela” bas för en organisation och behöver då ett instrument, men det emotionala flödet funkar inte som tänkt, varvid leveransen av instrumentet blir försenad.

 

Man lagar dock både hålen i vägen och får tätat vattenledningen, så det löser sig till slut.

 

Effekt

 

Betydligt jämnare och stabilare emotionalt flöde dagen efter.

 

2008-12-04

Symboler

 

Alla människor jag såg omkring mig var utrustade med träkroppar i alla möjliga former.

 

Ingen var direkt kommunicerbar, förutom en, men han både pratade och var trevlig. Han påstod att han var ett genuint träd, en fura, som lärt sig prata människospråk. Hmmm.

 

Tolkning

 

Ser vissa omkring mig som lite träiga. Men om man tittar lite djupare finns det ett växande jag i alla ”träskallar”.

 

2008-08-08

Symboler

 

Letar efter min motorcykel som jag vet att jag parkerat på ett visst ställe, i en lada.

 

Hittar den inte, bara en gammal moped, som knappt fungerar. Har letat många gånger här men någon tycks alltid ha kommit före och flyttat den. Men jag ger mig inte denna gång, utan fortsätter att leta i ”minnet” efter hur det egentligen låg till. Flyttade på en massa bråte och andra fordon i ladan och minsann om inte den fanns här, under all bråten, lite dammig, men i bra skick. Dammar av den lite och dess lila färg framträder. Den har fina breda däck både fram och bak och ser väl ut som jag minns den för övrigt. Tyvärr så är det lite stopp i förgasaren, vilken behöver rensas, så att bränslet kommer fram, och detta kommer att ta ännu lite tid. Men jag har i alla fall hittat den till sist. Liknar ingen annan mc jag sett tidigare, så det måste vara min.

 

Tolkning

 

För att hitta min latenta kunskap och komma vidare måste jag söka på rätt ställe med rätt metod samtidigt som en massa bråte (karma) hindrar, från att nå fram direkt. När väl bråten betats av hittar jag, ganska lätt, rätt väg.

 

Bränslestoppet i förgasaren är dels det emotionala som gör motstånd och dels lite fel metod för att komma igång direkt, med att köra på rätta vägar.

 

2008-12-17

Symboler

 

Var ute och flög, fick syn på en röd farkost som skickade en kägla av blåvitt ljus, med olika frekvenser, ner mot marken. Följde efter ett tag men lyckades ej komma ifatt.

 

Slungades sedan baklänges ut ur atmosfären, och såg jorden som en liten plutt.

 

Åkte därefter tillbaks in i atmosfären igen och hamnade på välkänd plats i Skåne.

 

Tolkningar

 

Svårtolkad, men den röda färgen på farkosten har en viss betydelse för mig, liksom den blåvita strålen. Att jag slungades ut och in i jordatmosfären visar tydligt att jag inte ska försöka jaga ”dom”.

 

2009-01-19

Symboler

 

Fick igång min motorcykel och körde både på landsväg och i skogen med mina vänner.

 

Det var lite svårt att manövrera gas och broms på styret, konstaterade att dessa behöver byggas om. Likaså var fotpedalerna obekväma, och sitsen lite hög. Men motorn och det övriga fungerade fint.

 

Ingen igensatt förgasare eller motorproblem alls. Dock blev färden lite vinglig pga ovanan att susa fram så här enkelt.

 

Tolkningar

Mitt chakrasystem fungerar tillfredställande men med en del brister i 3e och 7e, vilka ska byggas om lite. Fotpedalerna och sitsen antyder att mer jordning krävs.

 

Månpitrierna är svaga just nu, får se när dom kommer tillbaka.

 

Effekter

 

Uppåt värre på morgonen. Känns väldigt klart och rent i hela systemet. (Måste va tillfälligt)

 

2009-01-21

Symboler

 

Var på en klassträff och försökte köpa olika armbandsur. Fick tag i ett stort och dyrt.

 

Skulle sen åka hem och fick med mig en påse mat, en påse godis och en nyckelknippa.

 

Transporten hem skulle göras med en ”dubbel” lastbil. Jag tog plats i bilen, nyckeln passade, och jag for iväg ensam. Befann mig lång in i en stor stad och var tvungen att ta mig ut på huvudleden. Inte enkelt att navigera för kartan hade försvunnit. Det första jag möter, i en trång gränd är ett gäng soldater,  " svartingar"  ( Är en benämning på monader som ej vill att den esoteriska kunskapen kommer ut, det är det mörka som antydes i ordet.) som är beväpnade med tunga vapen, men jag lyckas smyga förbi osedd. Fortsatte på smala och ibland enkelriktade vägar, som tidvis övergick i cykelbanor, trappor och stigar. Svårt att hitta fram, men kommer till slut ut ur centrum till ett vägbygge. Gör sällskap med ett vägfordon, som jag passerar över stock och sten.

 

Ser huvudleden på avstånd och gasar på värre. Slutar med att jag kanar ut för en kant och bilen fastnar, i diket och stoppar. Upptäcker att jag förlorat min plånbok och måste vända tillbaka för att leta efter densamma. Kommer till slut efter mycket slingrande ut på huvudleden och kan börja färden hem.

 

Tolkningar

 

Många symboler i samma dröm.

 

Försöker köpa mig tid genom klockorna. Har samlat ihop det jag ska plus lite extra godis.

 

Nycklarna har hittats och kan användas till aktuellt ”fordon”. Lite slingriga vägar, med mycket letande som så småning om leder mot målet. Vägarna kantade med olika faror, men dom tycks kunna undvikas ganska enkelt. Vägbygget visar på att nya livsvägar håller på att byggas, men jag är lite för otålig och väljer dessa vägar i förtid. Ekonomin blir lidande och jag måste tänka om eller vända tillbaka lite. (Inget hopp om att sluta på mitt nuvarande arbete i närtid) Tids nog hittar jag rätt livsväg, uppgift.

 

Effekter

 

Lite dämpande energier. Inga direkta negativa effekter, utan det är bara att ta nya tag.

 

 

 

2. B:s berättelse

 

Symboler

 

Mina symboler brukar oftast komma till mig antingen i drömmar, eller som inre bilder under meditation. I bägge fallen är just symbolerna det normala sättet att få information, men även klartext kan användas (eller inre bilder med skrivna texter). Det är min uppfattning att klartext används när det anses nödvändigt.

 

Vissa av mina symboler har jag lärt mig att förstå genom att jämföra med andra människors erfarenheter, även i viss inledande mån genom att ta del av Carl Jungs drömsymbolik. De flesta har jag emellertid lärt mig själv, genom att gång på gång jämföra dessa symboler med min verkliga livssituation, framför allt hur energin känns i kanaler och chakran. När symbolerna väl förståtts har de alltid visat sig helt logiska i sitt sammanhang.

 

Symbolerna riktas i stort sett alltid till mig själv, för att vägleda i min andliga utveckling. Det är ytterst sällan jag får information som riktas till någon annan, men det har hänt.

 

Eftersom symbolerna normalt kommer insatta i ett sammanhang bör de ses i detta för att kunna förstås.  Jag gör därför en kort presentation av ett antal av mina symboler, för att sedan visa exempel på hur de kan sättas in i sitt sammanhang.

 

Huset – Mig själv, mitt energisystem.

Vägen – Min livsväg.

Bilen, motorcykeln mm. – Mitt medel för att ta mig framåt i min utveckling.

Katten – En energi vid magens vänstra sida, vid mjältchakrat.

Åska, tromber – Varningar för yttre krafter som jag måste akta mig för.

Vatten - Emotionalenergi

Berg – Det höga, högre energi.

Flygplan – Mitt medel för att ta mig upp på högre nivåer.

Spiraltrappan – Den spiralriktade energikanalen i ryggen.

Spindlar, fästingar etc. – Negativ påverkan av energier som måste plockas bort.

Eld - Mentalenergi, ibland förtärande som kan förstöra systemet, men oftast positiv.

Fiendesoldater, krig – Striden inom systemet mellan s.k. solpitrier och månpitrier.

Färger – Symboliserar olika chakran.

Krokodiler, ödlor, ormar – De lägre krafter som representerar de lägsta chakran, bas-sakralchakrat. Ormar kan även symbolisera kundalinikraften.

Mat – Den energi jag får till mig, min andliga ”mat”.

Musik – Får ibland höra specifik musik. Budskapet finns i texten eller musikens ursprungliga betydelse.

Lampor – Representerar om ett chakra för tillfället är öppet eller stängt. Inget ljus, chakrat är stängt.

Nycklar – Lösningar. Om jag får en nyckel har jag där lösningen på ett problem.

 

Exempel på hur symbolerna kan sättas in i ett sammanhang

 

Dröm:

 

Håller om katten, ger den en lätt puss på mun. Den säger till mig att den är sjuk, kanske kommer att dö.

 

Vaknar ur drömmen med stort fysiskt obehag vid mjältchakrat. Efter att ha hållit mig så mentalt stabil jag kan i en dag blir det långsamt bättre igen.

 

Dröm:

 

Åker bil från mina farföräldrars hem på landet mot staden. Får stanna på ett ställe, någon slags passage. ”Vad har du lärt dig?” frågar någon. Jag svarar något om ödmjukhet. Kommer vidare men är plötsligt tre km tillbaka igen. Här finns dinosaurier, de verkar inte farliga. Någon säger att de är rädda för människornas eldar. Lyckas till slut komma förbi en långsam bil och tar mig fram till en öppen plats, där jag redan skulle ha varit för ett tag sedan.

 

Denna dröm menar jag visar på min allmänna livssituation där jag sakta tar till mig mina läxor i livet och kämpar mig framåt. Det går emellertid inte alls på räls utan ibland får jag börja om en bit bakåt igen. Kampen mot de lägre energiernas inflytande går emellertid bättre och jag kan numera känna hur mentalenergierna i mitt system blivit starkare än tidigare. Även en av åtskilliga påminnelser om att jag ligger efter mitt tidsschema i denna inkarnation.

 

Dröm: Går uppför en spiraltrappa. Längst uppe går jag runt ett varv men kommer då tillbaka till samma plats. Efter tre varv konstaterar jag att jag inte kommer högre, letar efter en väg vidare.

 

Inga kommentarer behövs.

 

Dröm:

 

En artist har dött.  Jag ser en massa andra artister gråta, men inte Beatles. De sitter tysta och fokuserade.

 

Detta tolkar jag som en uppmaning att möta motgångar klokt och fokuserat, inte ”gråta över spilld mjölk”, något som jag tidigare visat tendens till.

 

Dröm:

 

Åker hiss ner till våning 3, där en arbetskollega håller på att renovera. Han är nästan klar, håller på att måla det sista, dörrarna är väloljade och fina. Åker nu tillbaka till våning 7, tror att trappan är avstängd. Går spiraltrappa ner i lägenheten. Här är fullt med städdamm, lägenheten måste städas så fort arbetet där nere blir klart.

 

Här visas energisystemet med tredje chakrat, dvs. solar plexus, som håller på att ”renoveras”. Får också veta att det finns något problem med förbindelsen till sjunde chakrat, kronchakrat. Dessutom måste jag ”renas” efter att arbetet med solar plexus avslutas.

 

Dröm:

 

Är i Alperna och ska vandra. Det ligger moln över topparna i dag, jag ska nog börja med en lägre. Känner mig väldigt ensam. Ett gäng väntar på mig men jag tar en extra runda för mig själv först, sedan går jag till dem. Har ryggsäck med mig. En kvinna häller flytande kväve i min ryggsäck.

 

Detta tolkar jag som att jag inte ska anstränga mig för mycket att få upp energinivån, och att jag över huvudtaget ska ”ta det kallt”.

 

Dröm:

 

Blir lurad av några andra, utknuffad över ett stup i min bil. Lyckas emellertid ta mig ur bilen och hänger i bilfönstret. Tar mig sedan in i en mörk djungel, vill hitta skydd mot farliga djur. Kommer fram till en plats där en kvinna ska köra mig därifrån i en folkvagn. Hon är skadad i ryggen, säger att hon blev det av kung Ludvig. Någon häller jord i bilen för att hon ska kunna köra bättre.

 

Här tolkar jag det som kampen mellan mån- och solpitrier i mitt system, samt vikten av att akta mig så inte de lägre krafterna får spelrum. Dessutom kommer här en påminnelse som måste ses i perspektivet av en tidigare inkarnation i ”solkungens”, Ludvig XIV Frankrike, där jag lär ha råkat illa ut. Detta har orsakat skador hos min kvinnliga sida vilka ännu stör min utveckling. Måste hålla mig på jorden för att denna skada ska kunna helas. En påminnelse om vilka långtgående konsekvenser mänsklig ondska orsakar.

 

Dröm:

 

Får se ett flygplan, vet att det är mitt flygplan. Det håller på att renoveras, man har tagit bort undersidan av vingen helt. Nytt material ska läggas dit så att det blir helt igen.

 

När jag vaknar känner jag hur mina lägre chakran är i stor obalans. Det känns som ett ”öppet hål” vid mjältchakrat. Inte förrän framåt den följande kvällen börjar det kännas någorlunda stabilt igen. Eftersom jag vet vad som är på gång tar jag det lugnt och jagar inte upp mig.

 

Dröm:

 

Får se en vit, ståtlig enhörning gå vid min sida.

 

Detta efter en längre tids oavbruten "kamp" för att hålla emotionalenergierna under kontroll, och mentalenergierna vuxit sig märkbart starkare. Jag tar emot denna symbol med stor tacksamhet och tolkar den som en bekräftelse för att min strävan går åt rätt håll.

 

 

 

 

 

3. C:s berättelse

 

Vatten = Känslor

 

Dröm:

 

Befinner mig på en strand och hoppar i vattnet. Hela jag blir blöt.

 

Om jag låter mig påverkas starkt emotionellt, oftast på ett negativt sätt dvs, genom att känna sorg, nedstämdhet, oro består ofta nattens drömmar av att jag hamnar i vatten på ett eller annat sätt, blöt blir jag.  Dagen efter känner jag ofta en obehagskänsla i magen relaterat till s.p.

 

Oceanen = Emotionala

 

Dröm:

 

Befinner mig i vattnet nära stranden. Långt ute till havs ser jag hur enorma flodvågor närmar sig. Jag försöker ta mig in mot land, men hinner inte. Hamnar mitt i de enorma vågorna och dras ut längre och längre till havs.

 

Oceanen dyker upp med jämna mellanrum. Jag upplever att den är en spegling utav det emotionala samhället vi lever i samt att den visar hur jag hanterar dessa energier.

 

Hus/Lägenhet

 

Dröm:

 

Befinner mig i en källare. Golvet är smutsigt. Tar en sopkvast och börjar sopa. Inget försvinner, tar nu fram svinto och börjar gno. Sakta med säkert försvinner det.

 

Kliver in i ett nytt hus. Allt är i toppskick.

 

Huset eller lägenheten speglar energisystemet. Olika våningar visar på de olika chakran. Att det är smutsigt tyder på hur chakrat ser ut. Våningarna visar på vilket chakra det är. Färger i huset syftar till berörande chakra.

 

Ohyra

 

Dröm1:

 

Upptäcker att det sitter fästningar på min kropp. De är svåra att få bort.

 

Dröm2:

 

Står vid en sjö och fiskar. Fiskar upp stora svarta fiskar som jag lägger i en hink.

 

Ohyra tyder på smuts i energisystemet. Får man bort det visar det på att det rensas ut.

 

Blöder från olika delar i kroppen

 

Dröm:

 

Befinner mig i ett rum framför en spegel. Ser hur jag har ett sår i huvudet där det rinner ut blod.

 

När det tillförts mycket energi i ett chakra visas det på detta sättet. Fysiskt känner man en ömhet på berört ställe.

 

Nycklar

 

Dröm:

 

Träffar en vän som som tar fram en nyckel och öppnar en låst dörr. Jag går igenom dörren.

 

Detta tyder på att personen bär på kunskap som jag har att lära av.

 

Mat

 

Dröm:

 

Sitter på en restaurang och äter en stor portion mat.

 

Mat är energi, vilket tyder på att man får energi från sina guider. Flödet mellan guiden och människan finns. Ju finare mat desto högra materia flödar till en.

 

Blixtar

 

Dröm:

 

Jag är utomhus och ser hur ett oväder drar över. Det blixtrar ordentligt. Jag flyr in i ett hus för att få skydd.

 

Något i energisystemet skall göras och man blir extra känslig för andras energier. Underlättar om man kan hålla sig hemma.

 

Klättra i berg

 

Dröm1:

 

Bestiger ett berg och närmar mig toppen.

 

Dröm2:

 

Trillar ner från toppen av ett berg.

 

Dröm 1

 

speglar att energiflödet är på väg upp mot kronchakrat. I dröm 2 går energin från kronchkrat ner till de lägre.

 

Enhörning

 

Dröm:

 

Får se en vit enhörning stå vid min sida.

 

Enhörningen står för tillspetsad målmedvetenhet.

 

Rida på hästar

 

Dröm:

 

Träffar en häst som jag rider på. Efter en stund blir hästen en man som jag samtalar med.

 

Hästen är en hjälpare som bistår med energi.

 

Föda barn

 

Dröm:

Jag är gravid och föder ett barn.

 

Något nytt träder in i livet.

 

Klocka

 

Dröm:

 

Bär runt på en stor klocka. Känner mig stressad.

 

Klockan visar att det är bråttom.

 

Tentamen

 

Dröm:

 

Sitter i ett klassrum fullt av elever. En lärare delar ut ett prov. Jag kan inte en enda fråga.

 

Provet visar hur man hanterar energin i sitt system. Om man klarar testerna som ges.

 

Utövar bollsporter.

 

Dröm:

 

Spelar basket och sätter var enda boll i korgen.

 

Om jag spelar bra tyder det på att energiflödet fungerar som det ska. Jag hanterar energierna som tillförs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hem        Grundläggande esoterik      Triadkedjan      Människans kropp      Om nätverket       Meditation       Artiklar       Länksamling      Upplevelser       Upplevelser 2      Stenar & Mineraler .       Att gå vägen      Gästbok 

 

 Föreläsning        Presentation av några        Kontakta oss